ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ο Νότης Μαριάς στο Blue Sky για νέα μέτρα
9 Μαΐου 2016

O Νότης  Μαριάς καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον νέο μνημονιακό Αρμαγεδδώνα

Αθήνα, 9/5/2016.

Τον νέο μνημονιακό Αρμαγεδδώνα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με σκληρά μνημονιακά μέτρα διαλύει το ασφαλιστικό  σύστημα της Πατρίδας μας και καταδικάζει στη μιζέρια όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τις νέες γενιές κατήγγειλε οι Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε χθεσινή συνέντευξή του στο Blue  Sky και στον Άκη Παυλόπουλο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής τα σκληρά κυβερνητικά μνημονιακά μέτρα καθώς και το νέο φορομπηχτικό ρεσάλτο στις τσέπες των πολιτών θα εντείνουν την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση και σε αύξηση της ανεργίας.

Ο Νότης Μαριάς σε σχέση με το ασφαλιστικό είπε ότι αντί η κυβέρνηση να διαλύει τα Ασφαλιστικά Ταμεία όφειλε να επιδιώξει την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές των Ταμείων από το PSI. Επίσης παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν αρθρώνει λέξη για την επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών των χωρών της Ευρωζώνης από τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου τα οποία αγόρασαν κοψοχρονιά και τα οποία αφού εξαιρέθηκαν από το PSI τελικά τα πληρώνονται στο 100% της ονομαστικής τους αξίας. Τα κέρδη αυτά ανέρχονται τουλάχιστον σε αρκετά δις ευρώ ενώ μόνο για το διάστημα 2014-2016 φτάνουν στο ποσό των 5,1 δις ευρώ, ποσό το οποίο θα μπορούσε άμεσα η χώρα μας να αξιοποιήσει προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος ο Νότης Μαριάς αναφερόμενος στα “κόκκινα δάνεια” επισήμανε ότι τα μνημονιακά παπαγαλάκια έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι η πώληση των “κόκκινων δανείων” αποτελεί δήθεν μνημονιακή υποχρέωση, ενώ όπως προκύπτει από Απάντηση του Προέδρου της  ΕΚΤ Μ. Ντράγκι σε Γραπτή Ερώτηση του Νότη Μαριά το μνημόνιο δεν υποχρεώνει τις Ελληνικές τράπεζες να πωλήσουν τα “κόκκινα δάνεια”. Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επανέφερε την πρότασή του, αφού ενταθούν τα “κόκκινα δάνεια” σε “καλάθι” τιτλοποιημένων απαιτήσεων (ABS) που να πληρούν τους κανόνες αποδοχής της ΕΚΤ, να δοθούν τελικά ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ και να μην πωληθούν στα κοράκια. λύση η οποία δρομολογείται ήδη για την Ιταλία υπό της ευλογίες του Μ. Ντράγκι, πράγμα το οποίο μάλιστα υπό όρους και προϋποθέσεις επικροτεί στην εν λόγω Απάντησή του ο Κεντρικός Τραπεζίτης και για την Ελλάδα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ