ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
Ομολογία της μνημονιακής αποτυχίας από Ντάισελμπλουμ μετά από σκληρή κριτική του Νότη Μαριά
7 Δεκεμβρίου 2017

Ομολογία της μνημονιακής αποτυχίας από Ντάισελμπλουμ μετά από σκληρή κριτική του Νότη Μαριά

Ομολογία της μνημονιακής αποτυχίας από Ντάισελμπλουμ μετά από σκληρή κριτική του Νότη Μαριά

Βρυξέλλες, 07/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Αναγκάστηκε να ομολογήσει την πλήρη αποτυχία των μνημονίων στην Ελλάδα ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά από σκληρό σφυροκόπημα από τον Νότη Μαριά στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

O Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατηγόρησε τον Ντάισελμπλουμ για «επιλεκτική μνήμη» μια και στην εισήγηση του ξέχασε να αναφέρει ότι στην Ελλάδα το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, ότι η ανεργία αφού χτύπησε ταβάνι στο 27% και τώρα κινείται αρκετά ψηλά γύρω στο 20% και ότι πετσοκόπηκαν μισθοί και συντάξεις.

Μάλιστα, ο Νότης Μαριάς κάλεσε τον Ντάισελμπλουμ να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό μια και τα μνημόνια έσωσαν τις τράπεζες και όχι την ελληνική οικονομία, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε πρόσφατα.

Σε μια ασυνήθιστη δήθεν «κρίση συνείδησης» ο Nτάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι τα μνημόνια διέσωσαν τις Τράπεζες και μάλιστα τους ξένους επενδυτές (5.05’), ενώ βέβαια δεν αρνήθηκε τις ευθύνες του για τις δυσμενείς κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων που φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό. Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα (5.40’) αναφώνησε ο Ντάισελμπλουμ!!! επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε πειραματόζωο των δανειστών.

Τέλος, στην ερώτηση του Νότη Μαριά για την δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών με 4,5 δις ευρώ από τα 25 δις ευρώ που θα περισσέψουν από το τρίτο δανειακό πακέτο ο Ντάισελμπλουμ, παρότι έδειξε να μην συμφωνεί με κάτι τέτοιο, πέταξε εντούτοις  το μπαλάκι στην Αθήνα ισχυριζόμενος ότι ο τρόπος αξιοποίησης του υπολοίπου του τρίτου δανείου ανήκει στην αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία μπορεί να αποφασίσει για το πως θα αξιοποιηθεί αυτό το ποσό, εάν δηλαδή θα πάει για στήριξη κοινωνικών μέτρων, επενδύσεων  κλπ ή δεν θα χρησιμοποιηθεί καν προκειμένου να μην αυξηθεί το δημόσιο χρέος.

Ακολουθεί βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά και την απάντηση του Ντάισελμπλουμ:

Δείτε ακόμη: Νότης Μαριάς: Απαιτούμε Tαμείο Σωτηρίας για τα κόκκινα δάνεια

Twitter
Facebook
YouTube

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ