ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
2 Απριλίου 2018

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 2/4/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Ημέρα ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και κινητοποίησης της Πολιτείας.

Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) υποδηλώνει πολλές και διαφορετικές δυσκολίες στη ζωή μιας ομάδας συμπολιτών μας χωρίς να προσδιορίζεται  πάντα με σαφήνεια η αιτιολογία και η πρέπουσα θεραπεία. Είναι άμεση η ανάγκη ανάπτυξης δομών για την έγκαιρη διάγνωση και την εντατική θεραπευτική φροντίδα συμπεριλαμβανομένης της αρμόζουσας εκπαίδευσης σε όλα τα αναπτυξιακά στάδια κατά την διάρκεια της ζωής του ατόμου.

Στην Ελλάδα των μνημονίων που το κοινωνικό κράτος φθίνει μέρα με την ημέρα απαιτείται πραγματικά η συσπείρωση και η δράση όλων που αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο για τον λαό μας και ιδιαίτερα για τις νέες γενιές.

Προσωπικά έχω ήδη δεσμευτεί για την στήριξη αυτού του αγώνα των πασχόντων και των οικογενειών τους μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια τέτοια μέρα θα ήθελα να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσω να υποστηρίζω στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα αιτήματα και την δραστηριότητα των οικογενειών και των συλλόγων που στηρίζουν τα άτομα με Αυτισμό.

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ