Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 – Στρασβούργο
Νότης Μαριάς ( ECR )
Κυρία Πρόεδρε, ο Ισημερινός τόλμησε στη σύγχρονη εποχή να προχωρήσει θαρραλέα στη διαγραφή του εξωτερικού χρέους της χώρας προς τρίτους και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σήμερα συζητούμε την ένταξή του Ισημερινού στην εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Περού και την Κολομβία. Για να είναι όμως επωφελής η συμφωνία για τον Ισημερινό, θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια προκειμένου η απελευθέρωση του εμπορίου να αποβεί υπέρ του λαού του Ισημερινού και όχι των πολυεθνικών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τοπικής απασχόλησης, των εργασιακών δικαιωμάτων και της αγροτικής οικονομίας, και αυτό δεν μπορεί να γίνει με εμπορικές συμφωνίες που προωθούν μία πλήρη και άνευ όρων απελευθέρωση του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών.
Απαιτείται, λοιπόν, ένα δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και για τους φτωχούς και χρηματοδοτικοί μηχανισμοί αντιστάθμισης των κοινωνικών επιπτώσεων από το άνοιγμα της αγοράς του Ισημερινού στις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Βίντεο: europarl.europa.eu









