ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες για την έξωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά στο Ν.Χανίων από το Υπουργείο Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/9/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα αναφορικά με την έξωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά στο Ν.Χανίων που με έγγραφό του το Υπουργείο Οικονομικών «διατάσσει την αποβολή του Δήμου Πλατανιά, των κατοίκων και των ιατρών από το κτήριο για να το εκποιήσει».

Για το συγκεκριμένο θέμα σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει ότι: «Στην τοπική κοινωνία του Κολυμβαρίου έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο με ιατρικές όσο και με κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις για την περιοχή. Το Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι.) Κολυμβαρίου ανακατασκευάστηκε πλήρως από τους κατοίκους και είναι ένα ιατρείο με μεγάλη ανάπτυξη και με 10.000 ιατρικές πράξεις περίπου το χρόνο.
Το πρόβλημα της στέγασης του Π.Ι. Κολυμβαρίου είναι γνωστό από πολλών ετών και ήδη από το 2007 το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων συνέστησε τη μεταστέγαση του Ιατρείου σε άλλο χώρο. Το Ιατρείο μεταφέρθηκε στο κτήριο του πρώην Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής στα τέλη του 2012 μετά από ενέργειες των κατοίκων του Κολυμβαρίου.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων τάσσεται υπέρ του αγώνα των κατοίκων του Κολυμβαρίου για τη λειτουργία του Π.Ι. Κολυμβαρίου σε δημόσιο χώρο και αξιώνει την παραχώρηση του κτηρίου στο Δήμο Πλατανιά προς όφελος των δημοτών του».
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ