ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
2 Νοεμβρίου 2015

Ο Νότης Μαριάς υπέρ της απλούστευσης της διαδικασίας πληρωμής μικροδιαφορών.

Αθήνα, 2/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Στην σπουδαιότητα θέσπισης διαδικασίας Ευρωπαϊκής διαταγής πληρωμής για τις μικροδιαφορές αναφέρθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 6/10/2015.

Αφού χαρακτήρισε σημαντική τη σχετική έκθεση, ο κ. Μαριάς άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην  φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα λέγοντας: «Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στη διαδικασία κατασχέσεων μισθών και συντάξεων που έχει επιβάλλει η τρόικα με το μνημόνιο 3 στην Ελλάδα. Το ακατάσχετο μειώθηκε από τα 1500 ευρώ στα 1000 ευρώ με αποτέλεσμα το κράτος και οι τράπεζες να βάζουν χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φτωχοποιημένων Ελλήνων. Επομένως, στην Ελλάδα η διαδικασία εκτέλεσης διαταγών πληρωμής μπαίνει ουσιαστικά στην υπηρεσία του μνημονιακού κράτους και των τοκογλύφων δανειστών».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είπε: «Από το βήμα της Ευρωβουλής, θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά πως οι Αντιμνημονιακοί Πολίτες θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κατάργηση των μνημονίων στην Ελλάδα, τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους και την έξωση της τρόικας από την πατρίδα μας».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ