ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
27 Ιανουαρίου 2016

 Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή  για Άουσβιτς και γερμανικές αποζημιώσεις.

Βρυξέλλες,  27/1/2016.

  IMG_1175

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα εκατομμύρια θύματα του Άουσβιτς που πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετείχε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. Έτσι χθες παραβρέθηκε σε ημερίδα και σε έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε η Πολωνική Αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και σήμερα στην κεντρική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Διεθνή ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

Σε δηλώσεις του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Νότης Μαριάς είπε ότι τιμούμε τα εκατομμύρια των θυμάτων του ναζιστικού καθεστώτος που δολοφονήθηκαν στα κρεματόρια του Άουσβιτς και στα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί.  «Ταυτόχρονα», συνέχισε ο Νότης Μαριάς «φέρνουμε στη μνήμη μας τους χιλιάδες Έλληνες πατριώτες που δολοφονήθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Από εδώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εδώ όπου  γίνεται η εκδήλωση μνήμης για το Άουσβιτς δηλώνω: Ποτέ πια ναζισμός, ποτέ πια φασισμός. Διεκδικούμε εδώ και τώρα τις γερμανικές αποζημιώσεις».

Επισημαίνεται ότι ήδη την προηγούμενη Πέμπτη  21  Ιανουαρίου ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την δράση της Επιτροπής Αναφορών αναφέρθηκε εκτεταμένα στις γερμανικές αποζημιώσεις επισημαίνοντας ότι «μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της Επιτροπής Αναφορών είναι αυτή του Οκτωβρίου 2015, η οποία έκανε αποδεκτή την εισήγησή μου να κριθεί παραδεκτή η Αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Έτσι καλείται πλέον για πρώτη φορά η Γερμανία να τοποθετηθεί δημόσια, σε ένα ευρωπαϊκό ημι-δικαιοδοτικό όργανο όπως είναι η Επιτροπή Αναφορών, για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, των αποζημιώσεων των συγγενών των χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και αυτών που δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.»

Επισυνάπτονται φωτογραφίες και τα βίντεο με τις παραπάνω δηλώσεις και την ομιλία του Νότη Μαριά αντίστοιχα:

 

 

IMG_1203

IMG_1236

IMG_1256

 

 

 

 

 

About this author

u ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ