ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
14 Απριλίου 2020

Νότης Μαριάς: Να κλείσουμε τώρα τα σύνορα με την Τουρκία λόγω κορονοϊού

Αθήνα, 14/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νότης Μαριάς: Να κλείσουμε τώρα τα σύνορα με την Τουρκία λόγω κορονοϊού

Να κλείσει άμεσα τα σύνορα με την Τουρκία λόγω κορονοϊού κάλεσε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς η Τουρκία συνεχίζει τον χαβά της με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Έτσι αφού απέτυχε το «ντου» στον Έβρο τώρα προετοιμάζει διάφορα σαπιοκάραβα τα οποία θα φορτώσει με παράνομους μετανάστες για να τους στείλει στα νησιά του Αιγαίου εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα η πρόσφατη απόπειρα να στείλει μετανάστες οι οποίοι είχαν προσβληθεί από κορονοϊό καταδεικνύει το πόσο επικίνδυνα παίζει πλέον το παιχνίδι ο Ερντογάν.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ερντογάν σε συνεννόηση με τον Ράμα δρομολογεί τη μεταφορά 30.000 παρανόμων μεταναστών στην Βόρειο Ήπειρο προκειμένου αφενός μεν να αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής και αφετέρου για να βρίσκονται δίπλα στα ελληνικά σύνορα απ΄ όπου θα επιχειρούν είτε κατά μόνας είτε με «ντου» να εισέλθουν στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτόν ο πονηρός Ράμα αφού διασφάλισε το ελληνικό ο.κ. στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας τόσο στο Συμβούλιο της ΕΕ στις 25 Μαρτίου όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 26ης Μαρτίου, τώρα για να μας «ευχαριστήσει» θα μας στέλνει πεσκέσι χιλιάδες παράνομους μετανάστες κάθε μέρα. Αυτό θα πει αλβανική «ευγνωμοσύνη» στις ελληνικές αβρότητες.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι δρομολογούνται επιπλέον επικίνδυνες εξελίξεις και σε σχέση με την Κρήτη αφού σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της ΕΕ για την επιχείρηση IRINI της Ευρωναυτικής Δύναμης Μεσογείου EUNAVFOR τα ευρωπαϊκά πλοία με τη συναίνεση της Αθήνας θα αφήνουν στην Κρήτη τους διασωθέντες μετανάστες μετατρέποντας πλέον το νησί σε αποθήκη ψυχών και για τους δήθεν πρόσφυγες εξ Αφρικής καθώς η Μάλτα, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν κλείσει ήδη τα λιμάνια τους.
Ενόψει όλων αυτών των εξελίξεων ο Νότης Μαριάς κάλεσε την κυβέρνηση επιτέλους να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία και να σταματήσει κάθε μετακίνηση προσώπων και εμπορευμάτων από και προς την Τουρκία.
Το κλείσιμο των συνόρων θα αναγκάσει τον Ερντογάν να μαζευτεί καθώς δεν θα μπορούν πλέον τα τουρκικά φορτηγά να διέρχονται μέσω Ελλάδας μεταφέροντας προϊόντα στην ΕΕ με αποτέλεσμα να πληγούν οι τουρκικές εξαγωγές ύψους δεκάδων δις ευρώ σε συνάλλαγμα ιδίως τώρα που η Άγκυρα ψάχνει για δανεικά σε ΔΝΤ, ΗΠΑ και Κίνα.
Και ο Νότης Μαριάς αφού παρατήρησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών λόγω της παράνομης μετανάστευσης κατέληξε: «Ενόψει του κορονοϊού και της καραντίνας η οποία έχει επιβληθεί παγκοσμίως και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η Αθήνα πρέπει να ανακοινώσει επίσημα ότι αναστέλλεται η υποβολή αιτήσεων ασύλου και διεθνούς προστασίας εντός της Ελληνικής Επικράτειας και επιτρέπεται η υποβολή τους μόνο στις ανά την υφήλιο πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας. Μεταγενέστερα δε και αναλόγως των αποφάσεων σε σχέση με την καραντίνα λόγω κορονοϊού θα εκτελούνται και οι όποιες αποφάσεις χορήγησης ασύλου. Τελεία και παύλα».

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ