ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
4 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 Δελτίο Τύπου  4/9/2012
                                  
 Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Επαμεινώνδα (Νότη) Μαριά,

ο παλιός πολιτικός κόσμος της χώρας όπως εκφράζεται από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, για άλλη μια φορά αρνήθηκε να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες πολιτικές και νομικές ενέργειες για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Συνέχισε την πολιτική της κωλυσιεργίας και της υποτέλειας.
Αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε καν να θέσει το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου στη συνάντηση με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Και μάλιστα τη στιγμή που ετοιμάζεται το νέο αντικοινωνικό πακέτο των 11,5 δις ευρώ.
Έτσι ο παλιός πολιτικός κόσμος αντί να διεκδικήσει από το Βερολίνο τουλάχιστον 162 δις ευρώ χωρίς τόκους για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, ποσό που ανέρχεται σε 1,1 τρις ευρώ με τους τόκους, δανείζεται από τους οφειλέτες της χώρας μας, τη Γερμανία.
Επιπλέον η κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις μας για τιτλοποίηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και εγγραφή των γερμανικών οφειλών στον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν μαζί με τους πολίτες και κυρίως τους συγγενείς των θυμάτων των ναζιστικών θηριωδιών για την πλήρη ηθική δικαίωση τους.

About this author

u ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ