ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
17 Απριλίου 2018

Ψήφισμα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών στην Ευρωβουλή για τους δύο στρατιωτικούς μας μετά από πρωτοβουλία του Νότη Μαριά

Στρασβούργο, 17/4/2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά η Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ECR)  κατέθεσε ψήφισμα-ράπισμα κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας με το οποίο ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με ψηφίσματα που κατέθεσαν άλλες πολιτικές ομάδες το ψήφισμα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών καταδικάζει ρητά την παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Άγκυρας και την καλεί να σεβαστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

Το κορυφαίο θέμα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών συζητείται σήμερα το απόγευμα μετά από κατάθεση αυτοτελούς πρότασης της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών. Αντίστοιχη πρόταση κατατέθηκε από το EΛΚ και την Gue.

Τέλος είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μηνός που συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το θέμα των δύο στρατιωτικών μας και με πρώτη αυτήν της 12ης Μαρτίου όταν και τέθηκε το θέμα με πρωτοβουλία του Νότη Μαριά.

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ