ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
18 Απριλίου 2018

Τουσκ – Ταγιάνι ζητούν απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών μετά από παρέμβαση Νότη Μαριά και άλλων Ευρωβουλευτών

Στρασβούργο, 18/4/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Την πλήρη στήριξή τους προς τους δύο δοκιμαζόμενους Έλληνες Στρατιωτικούς που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Ταγιάνι απαντώντας σε σημερινή παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά καθώς και άλλων Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ταυτόχρονα οι δύο Eυρωπαίοι αξιωματούχοι ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών μας.

Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς, η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές της κατά της Ελλάδας και της Κύπρου και κρατά παράνομα στις φυλακές τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς και όλα αυτά παρότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας – 23ης Μαρτίου καταδίκασε τις παράνομες πράξεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και Κύπρου και κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί την Εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας αλλά και της Κύπρου και να απελευθερώσει τους δύο συμπολίτες μας Στρατιωτικούς.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ζητώντας από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ την επιβολή κυρώσεων κατά της Άγκυρας με έμφαση στην διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, στο πάγωμα χορήγησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Τουρκία, στην επιβολή εμπάργκο στην εισαγωγή τουρκικών αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ και στο πάγωμα των εντός της ΕΕ περιουσιακών στοιχείων της τουρκικής ηγεσίας.

Πλην όμως το δίδυμο Τουσκ – Γιούνκερ δεν τόλμησε να πει κουβέντα για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας, πετώντας για άλλη μια φορά τη μπάλα στην εξέδρα.

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και την απάντηση του Ζ.Κ. Γιούνκερ:

 

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ