ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
13 Δεκεμβρίου 2017

Τα άκουσε χοντρά ο Τουσκ στην Ευρωβουλή από τον Νότη Μαριά για το μεταναστευτικό

Στρασβούργο, 13/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Τα άκουσε χοντρά ο Ντόναλντ Τουσκ από τον Πρόεδρο του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά για το μεταναστευτικό κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορεί πλέον να κλείνει τα μάτια στο μεταναστευτικό και να μετατρέπει την Ελλάδα και την Ιταλία σε αποθήκες ψυχών». Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έλαμψε διά της απουσίας του συνέχισε: «Πρέπει να αντιληφθεί ο κύριος Τουσκ ότι δεν πρόκειται να περάσουν οι μεθοδεύσεις του για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων κατανομής προσφύγων στην Ε.Ε.

Επιπλέον, το Δουβλίνο ΙΙΙ πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με ρυθμίσεις που θα ενισχύουν την αλληλεγγύη και δεν θα μετατρέπουν τα κράτη πρώτης εισόδου σε αποδιοπομπαίους τράγους».
Κατόπιν ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρωζώνη αναλύοντας εν προκειμένω τις θέσεις του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «η δομή και η λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης πρέπει να αλλάξει μια και έχει γεμίσει την Ευρωζώνη με στρατιές φτωχών και ανέργων. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να μετατραπεί σε ύστατο δανειστή, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών να αποκεντρωθεί και να επιτραπεί η ανάκτηση εθνικής νομισματικής κυριαρχίας δίνοντας το δικαίωμα στις εθνικές κεντρικές τράπεζες να κόβουν χρήμα μέχρι του ποσοστού συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤ».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον απαιτείται η κατάργηση του δρακόντειου Συμφώνου Σταθερότητος και η ενίσχυση της Κοινωνικής Ευρώπης».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ