ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
13 Απριλίου 2013

Συνέντευξη μου από το πρωί της παρασκευής 12/04 στο ραδιόφωνο του realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.«Εγώ είμαι αισιόδοξος. Έχω μελετήσει το θέμα εδώ και δύο χρόνια και πιστεύω ότι χρειάζονται κινήσεις προσεκτικές. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου μάς ενδιέφερε να συγκροτηθεί ο φάκελος, διότι φάκελος δεν υπήρχε και αναζητούσαν τα έγγραφα. Άρα, λοιπόν η πρώτη πίεση είναι να μαζευτεί το υλικό. Αυτό έγινε, διότι υπάρχει απάντηση του κυρίου Σταϊκούρα πάλι σε μένα, 29 Μαρτίου, που με ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε το έργο η Επιτροπή και είναι 761 τόμοι αρχειακού υλικού. Άρα, λοιπόν, όλο το υλικό έχει μαζευτεί», τόνισε ο κ. Μαριάς και πρόσθεσε: «Το δεύτερο στοιχείο είναι να δημιουργηθεί νομική βάση. Η νομική βάση μπορεί να δημιουργηθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, πρόταση την οποία από τον Σεπτέμβριο έχω κάνει και βλέπω ότι γίνεται αποδεκτή. Τρίτο σημείο -εδώ επιμένω- πρέπει να μπει στο παιχνίδι η Τράπεζα της Ελλάδος, διότι αυτή έχει όλα τα στοιχεία. Από εκεί φαίνονται τα ποσά τα οποία πήραν οι Γερμανοί και είναι ο μοναδικός οργανισμός που έχει την εμπειρία να υπολογίσει τα ποσά».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε την πρόταση να εγγραφούν οι απαιτήσεις μας στον κρατικό προϋπολογισμό. «Ζήτησα τις προάλλες που είχαμε την συζήτηση του προϋπολογισμού -υπάρχει ειδική έκθεση, έγγραφη, δική μου, όπως και άλλων βουλευτών που υπάρχει στα πρακτικά της Βουλής- να εγγράψουμε τις απαιτήσεις που έχουμε στον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό είναι απόλυτο δικαίωμα μας. Αν δηλαδή εμείς, όπως το πιστεύουμε, έχουμε απαιτήσεις κατά της Γερμανίας, οι απαιτήσεις αυτές πρέπει να εγγραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό», σημείωσε ο κ. Μαριάς.

το ηχητικό απευθείας διαθέσιμο εδώ:

Πηγή: real.gr

 

About this author

u ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ