ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
7 Νοεμβρίου 2015

Στο στόχαστρο της τρόικας και τα Ελληνικά φάρμακα – Ερώτηση στην Ευρωβουλή από τον Νότη Μαριά.

Αθήνα, 7/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καίριο πλήγμα για την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία αποτελεί το νέο σύστημα τιμολόγησης που προωθεί η τρόικα, το οποίο σύντομα θα καταστήσει ασύμφορο το εγχώριο φάρμακο. Ταυτόχρονα, τα φθηνά Ελληνικά σκευάσματα θα υποκατασταθούν από ακριβότερα εισαγόμενα φάρμακα, με αποτέλεσμα ο φτωχοποιημένος Ελληνικός λαός να τα θεωρεί σύντομα «είδος πολυτελείας».

Το ζήτημα έθεσε με γραπτή του ερώτηση στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, ζητώντας από την Ε.Ε. να αποσαφηνίσει αν θα συνεχίσει την αποτυχημένη μνημονιακής της πολιτική -ως μέλος της τρόικας- πλήττοντας την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και κατ’ επέκταση τον τομέα της υγείας των Ελλήνων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Νότη Μαριά έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 168 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρεται στη Δημόσια Υγεία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θέσπισαν μέτρα για τον καθορισμό υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας για τα φάρμακα και τα μηχανήματα που προορίζονται για ιατρική χρήση.

Πρόθεση της τρόικας, με την επιβολή του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα, είναι να επιφέρει καίριο πλήγμα σ’ έναν από τους τελευταίους πυλώνες ανάκαμψης της οικονομίας, στον κλάδο της  φαρμακοβιομηχανίας.

Με την παρέμβασή της η τρόικα απαιτεί ένα νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων αποσκοπώντας  με αυτή τη μεθόδευσή της να καταστήσει ασύμφορη την εγχώρια παραγωγή και να αφανίσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Eάν πληγεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, στις στρατιές των Ελλήνων ανέργων και των εκατομμυρίων φτωχών Ελλήνων πολιτών θα προστεθούν και οι εργαζόμενοι σήμερα σε αυτή. Ακόμα, τα φθηνά ελληνικά φάρμακα θα υποκατασταθούν από ακριβότερα εισαγόμενα φάρμακα, πολλές φορές, αμφίβολης ποιότητας. Επίσης, τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα θα αποτελούν είδος πολυτελείας για τον φτωχοποιημένο λαό.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Επιτροπή, ως μέλος της τρόικας, αν θα συνεχίσει να επιμένει στην αποτυχημένη μνημονιακή της πολιτική, πλήττοντας την ελληνική φαρμακοβιομηχανία;»

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ