ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
1 Οκτωβρίου 2017

Στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης και στις εκδηλώσεις μνήμης από την σφαγή της Κορμίστας ο Νότης Μαριάς

Την Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Κόμματος «Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νότης Μαριάς έφερε στην Ευρωβουλή στις 27/9/2017, με Γραπτή του Ερώτηση, το χρονίζον εδώ και εκατό χρόνια εθνικό και εκκλησιαστικό θέμα των λεηλατηθέντων, από τους Βουλγάρους ιερών κειμηλίων της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης, του νομού Σερρών, όπως είχε δεσμευθεί.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»,  μετέβη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορμίστας, του Δήμου Αμφίπολης, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης, προς τιμή των συμπατριωτών μας, που σφαγιάσθηκαν, από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής, την 1η Οκτωβρίου 1941.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Έπειτα, ο Νότης Μαριάς και κατόπιν προσκλήσεως, του Δημάρχου Αμφίπολης κ. Κωνσταντίνου Μελίτου, παρέστη στην τελετή Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη Αμφίπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες:

N2 N

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ