ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
17 Οκτωβρίου 2015

Στην Ευρωβουλή από το Νότη Μαριά: Γερμανικές αποζημιώσεις και 71η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί.

Αθήνα, 17/10/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ξανά ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 14/10/2015.

Με αφορμή τη συζήτηση για τον αντισημιτισμό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «Ο αντισημιτισμός, η ισλαμοφοβία και η ρητορική του μίσους πρέπει να εκλείψουν στην Ευρώπη. Όμως η σημερινή συζήτηση για τον αντισημιτισμό φέρνει στις μνήμες μας τις μαζικές εκτελέσεις των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα. Φέρνει στις μνήμες μας τους χιλιάδες Έλληνες πατριώτες αλλά και τους Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, στο Νταχάου και αλλού».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε «την περασμένη Κυριακή στις 12 Οκτωβρίου ο Ελληνικός λαός γιόρτασε την 71η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, θυμίζοντας ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη πόσο επίκαιρη είναι η εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που περιλαμβάνουν:

1) τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις,

2) το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο,

3) τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε «απαιτούμε την εξόφληση της Γερμανίας προς την Ελλάδα εδώ και τώρα. Γιατί η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία ο οφειλέτης».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

 

About this author

u ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ