ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Νότης Μαριάς - Ευρωβουλευτής
29 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Δελτίο τύπου 29/03/2014

«Οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 50 δις ευρώ για να σωθούν οι τράπεζες και τώρα οι ολιγάρχες τις ξαναπαίρνουν πίσω αντί πινακίου φακής»
Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης που προωθεί τη συζήτηση  του πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εξαπέλυσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς μιλώντας στην Επιτροπή  Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείται το περιεχόμενο του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου.
Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι είναι αδιανόητο ένα νομοσχέδιο 797 σελίδων να συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να αρθρώνεται σε τρία μόλις άρθρα με πληθώρα επιμέρους διατάξεων,  προκειμένου με εκβιαστικό τρόπο η κυβέρνηση να «μαντρώσει» τους  βουλευτές της που διαφωνούν. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται για άλλη  μια φορά ότι το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία και υπονομεύει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς 
Ακολούθως, ο Νότης Μαριάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για την καταστροφική της δράση και επεσήμανε ότι η συνταγή της μνημονιακής πολιτικής έχει αποτύχει, αφού η χώρα μας αν και έχει λάβει  δάνεια  ύψους 214 δισ. ευρώ, μετά την είσοδό της στο μνημόνιο, τελικά έχει 1,5 εκατομμύρια ανέργους.
«Με το παρόν νομοσχέδιο ενισχύετε τους ολιγάρχες των τραπεζών που   αφού τους διασώσατε με τα 50 δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι, τώρα τους ξαναδίνετε πίσω τις τράπεζες αντί πινακίου φακής » τόνισε ο Νότης Μαριάς και συνέχισε τονίζοντας ότι το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου επιτίθεται στην κοινωνία και  διαλύει την ραχοκοκαλιά της οικονομίας,  καθώς βάζει στο στόχαστρό του την ελληνική κτηνοτροφία, τα φαρμακεία και όσους έχουν επενδύσει στην κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων.
Ταυτόχρονα κατεδαφίζει τις εργασιακές σχέσεις, επιβάλλει κινεζοποίηση των μισθών και λεηλατεί για ακόμη μια αφορά τις επικουρικές συντάξεις.


Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε ότι με διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο παρέχεται προστασία στην τρόικα από μελλοντικές διώξεις για παρανομίες και ποινικά αδικήματα που διέπραξε  στην χώρα μας. «Προστατεύετε την τρόικα, τον Τόμσεν και την παρέα του ιδίως τώρα που με πρωτοβουλίες μας  στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ανοίγει ο δρόμος για την άρση της ασυλίας τους»  υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.  

About this author

d ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ