ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
28 Νοεμβρίου 2015

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για στήριξη της απασχόλησης σε ΛΑΡΚΟ και Ελληνικές Χαλυβουργίες.

Αθήνα, 28/11/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χαλυβουργία στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 24/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η Χαλυβουργία στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα καθώς η οικονομία έχει πληγεί από την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση. Τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε. έχουν κλείσει μονάδες δυναμικότητας 40 εκατομμυρίων τόνων χάλυβα, ενώ χάθηκαν 60.000 άμεσες θέσεις εργασίας και 100.000 έμμεσες θέσεις εργασίας».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής Χαλυβουργίας υπονομεύεται επιπλέον από τις παράνομες πρακτικές ντάμπινγκ  της Κίνας. Έτσι συνεχίζεται η αποβιομηχάνιση στον κλάδο της Χαλυβουργίας και δεν θα σταματήσει παρά μόνο αν ληφθούν μέτρα ιδίως στο πεδίο του αντιντάμπιγκ».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Και αυτό είναι κάτι που είχα επισημάνει επανειλημμένα στο σώμα αυτό. Στην Ελλάδα οι Χαλυβουργίες αλλά και η ΛΑΡΚΟ που παράγει νικέλιο, έχουν δυσοίωνο μέλλον. Χρειάζονται λοιπόν μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης και τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Χαλυβουργείων, της ΛΑΡΚΟ και των άλλων ενεργοβόρων βιομηχανιών κοινών μετάλλων».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά.

Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς είχε κάνει παρεμβάσεις στην Ευρωβουλή  αφενός μεν στις 07/05/2015 για  το θέμα της ΛΑΡΚΟ  και των Ελληνικών Χαλυβουργείων

και αφετέρου στις 12/11/2015  για τις Ευρωπαϊκές Χαλυβουργίες γενικότερα

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ