ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
27 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τους ανέργους.

Βρυξέλλες, 27/1/2015.
Δελτίο Τύπου
                 
Να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων Επιδόματος Ανεργίας ζητά με Γραπτή Ερώτησή του που κατάθεσε στην Ευρωβουλή ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής λόγω της σκληρής μνημονιακής πολιτικής που ασκήθηκε  τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και την τρόικα, ο Ελληνικός λαός έχει φτωχοποιηθεί και έχουν δημιουργηθεί  στρατιές ανέργων.
Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2014 το ποσοστό ανεργίας στη χώρα έφτασε στο 25,8%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα (αναζητούντων εργασία) ανήλθε τον Νοέμβριο του 2014 στα 854.517 άτομα.
Από τους εν λόγω ανέργους 450.809 (ποσοστό 52,76%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών.
Πλην όμως, όπως παρατηρεί ο Νότης Μαριάς στην Ερώτησή του, το σύνολο των ανέργων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ανήλθε κατά το ίδιο διάστημα σε ποσοστό μόλις 14% των εγγεγραμμένων ανέργων.
Έτσι πάνω από 700.000 άνεργοι δεν λαμβάνουν την παραμικρή βοήθεια από το κράτος για να επιβιώσουν.
Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ανέργων που θα δικαιούνται να λάβουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ