ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
13 Μαρτίου 2018

Παρέμβαση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για διατήρηση του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τσικουδιά & τσίπουρο

Αθήνα 13/3/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Την αναγκαιότητα διατήρησης του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την τσικουδιά και το τσίπουρο ζήτησε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας πρόσφατα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων για τα αλκοολούχα ποτά είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό ιδίως για χώρες οι οποίες έχουν παραδοσιακά ποτά όπως η Ελλάδα, ποτά τα οποία είναι το ούζο, η τσικουδιά και το τσίπουρο. Πρέπει όμως η εμφιάλωση των παραδοσιακών αυτών ποτών να γίνεται εντός της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επιπλέον όπως επεσήμανα χθες στον κύριο Χόγκαν στην Ελλάδα πρέπει να διατηρηθεί ο μειωμένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για την τσικουδιά και το τσίπουρο. Διότι μόνο έτσι μπορεί να προστατευτούν αυτά τα παραδοσιακά ποτά. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει η Κομισιόν να αποσύρει την προσφυγή που έχει ασκήσει κατά της Ελλάδος και βρίσκεται σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Διότι πρέπει να διατηρηθεί, επαναλαμβάνω, αυτός ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, μειωμένος τουλάχιστον κατά 50% προκειμένου αυτά τα παραδοσιακά ποτά, δηλαδή η τσικουδιά και το τσίπουρο, να μπορέσουν πραγματικά να επιβιώσουν».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

 

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ