ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Παρέμβαση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τις καταστροφές σε Λέσβο και Αμύνταιο
13 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τις καταστροφές σε Λέσβο και Αμύνταιο

Στρασβούργο, 13/6/2017

Παρέμβαση για την αποζημίωση εκ μέρους της ΕΕ των πληγέντων από τους σεισμούς σε Λέσβο και Χίο  καθώς και της ΔΕΗ που επλήγη από τις κατολισθήσεις στο λιγνιτωρυχείο στο Αμύνταιο έκανε χθες 12/6/2017 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Με αφορμή τη συζήτηση για την παροχή πρόσθετης βοήθειας σε κράτη-μέλη που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές ο Νότης Μαριάς είπε: «Η πολιτική συνοχής της ΕΕ οφείλει να στηρίξει τις χώρες που έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά λόγω της κρίσης. Κυρίως αυτό αφορά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, κυρίως την Ελλάδα που υποφέρει από τις πολιτικές λιτότητας και βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής. Επιπλέον πρέπει η ΕΕ να διαμορφώσει μια πολιτική αποτελεσματικής αποζημίωσης των χωρών της συνοχής που έχουν υποστεί ζημιές λόγω σεισμών όπως είναι και οι ζημιές που προκάλεσε πριν λίγες ώρες στη Λέσβο ο καταστροφικός σεισμός των 6,1 ρίχτερ».

Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη Επίτροπο κυρία Κορίνα Κρέτσου είπε: «Ταυτόχρονα κυρία Κρέτσου πρέπει να υπάρξει γενναία αποζημίωση και για τις τεράστιες καταστροφές λόγω κατολισθήσεων στο λιγνιτωρυχείο Αμύνταιο της ΔΕΗ το Σάββατο όπου η ζημιά ανέρχεται τουλάχιστον σε 1 δισ. ευρώ. Κοιτάσματα 25 εκατομμυρίων τόνων λιγνίτη αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ θάφτηκαν κυριολεκτικά κάτω από τόνους λάσπης όπως και 4 εκσκαφείς αξίας 80 εκατομμυρίων ευρώ».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πρέπει λοιπόν να ληφθούν σοβαρά μέτρα για να αντιμετωπιστούν και αυτές οι καταστροφές».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ