ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
29 Μαΐου 2018

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στρασβούργο, 29/5/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έφερε στην Ευρωβουλή ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με ομιλία του στις 28/5/2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η αναγνώριση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκία αποτελεί πλέον μια ιστορική αναγκαιότητα. Πολύ δε περισσότερο καθώς το 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το 1919 μετά την απόβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα του Πόντου οι νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Άνδρες, γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που ξεπέρασαν τις 350.000. Εκτελέσεις, βιασμοί, καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας εξολόθρευσαν τους 350.00 συμπατριώτες μας του Πόντου. Και πρόκειται για Γενοκτονία, μια και οι Έλληνες του Πόντου εξολοθρεύτηκαν από την Τουρκία επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι «πριν λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες διοργάνωσα ως μέλος του ECR εκδήλωση για την αναγκαιότητα αναγνώρισης εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Να πράξει δηλαδή επιτέλους το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ιστορικό του χρέος, με τη συμπλήρωση το 2019 των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Σημειώνεται ότι στις 22 Μαΐου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Νότης Μαριάς στις Βρυξέλλες για την Γενοκτονία των Ποντίων συμμετείχαν ως ομιλητές, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Γιώργος Τανιμανίδης και ο δρ. Ευστάθιος Ταξίδης  Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Επίσης συμμετείχαν προσκεκλημένοι και μέλη από το περσινό συναπάντημα νεολαίας που έλαβε χώρα στις 14 Ιουλίου 2017 στην Παναγία Σουμελά, όπως είχε άλλωστε τότε δεσμευτεί να πράξει ο Νότης Μαριάς.
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ