ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
28 Οκτωβρίου 2014

Ο Νότης Μαριάς στο Δίστομο για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

                       Ηράκλειο, 28/10/2014
Δελτίο Τύπου
Στο Δίστομο βρέθηκε σήμερα ο Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς παρευρέθηκε στη Δοξολογία, παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη μαρτυρική γη του Διστόμου, όπου σφαγιάστηκαν εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά από τα ναζιστικά στρατεύματα, προκειμένου να τιμήσουμε τους ήρωες, συμπατριώτες μας  που αντιστάθηκαν στα χρόνια της κατοχής, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Η απαράμιλλη γενναιότητα του λαού μας και ο υπέρτατος αγώνας του για την υπεράσπιση της πατρίδας μας, αποδόθηκε με την φράση: “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.
Συγχρόνως, η παρουσία μας σήμερα θέλει να σηματοδοτήσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και να πετύχουμε την άμεση καταβολή από τη Μέρκελ των γερμανικών αποζημιώσεων.
Μετά και την απόφαση του Συνταγματικού  Δικαστηρίου της Ιταλίας καλούμε από εδώ από το Δίστομο τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου να δώσει άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.
Καθώς η ανάλγητη πολιτική των μνημονίων επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία, επιβάλλεται να προασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας και να αποτινάξουμε τον ζυγό της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων δανειστών».
Ο Νότης Μαριάς καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων στο Δίστομο στις 28.10.2014.
Ο Νότης Μαριάς στη μαθητική παρέλαση στο Δίστομο στις 28.10.2014

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ