ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
13 Αυγούστου 2018

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων

Δελτίο Τύπου

Ηράκλειο, 13/8/2018

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων συμμετείχε σήμερα 13/8/2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους των Ανωγείων καθώς και με τον γνωστό αγωνιστή Παπά – Ανδρέα Κεφαλογιάννη.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων σε δηλώσεις του ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι δεν ξεχνά τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής που δολοφόνησαν τους συμπατριώτες μας, ηρωικούς κατοίκους των Ανωγείων πριν από 74 χρόνια και με την παρουσία του τιμά τον αγώνα τους.
Χρέος όλων μας, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, είναι να μη λησμονήσουμε αυτούς που σφαγιάστηκαν χωρίς κανένα έλεος από τους κατακτητές, ενώ, ευθύνη μας είναι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δικαίωσή τους.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Από εδώ από τα Ανώγεια, καλούμε την κυβέρνηση, επιτέλους να προχωρήσει στην διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, τις Αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών μας. Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εγγράψει τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον νέο κρατικό προϋπολογισμό».

Επισυνάπτονται φωτογραφίες:

About this author

u ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ