ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕΑΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
7 Αυγούστου 2018

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις της 194ης επετείου της Ναυμαχίας της Σάμου

Αθήνα, 7/8/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις της 194ης επετείου της Ναυμαχίας της Σάμου

Στις διήμερες εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της Ναυμαχίας της Σάμου, γνωστής και ως Ναυμαχία της Μυκάλης που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη στο ακριτικό νησί, συμμετείχε το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Το βράδυ της Κυριακής 5 Αυγούστου ο Νότης Μαριάς συμμετείχε στον Εσπερινό στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε με πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο λιμάνι του Πυθαγορείου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης και τη ρίψη βεγγαλικών.
Το πρωί της Δευτέρας 6 Αυγούστου ο Νότης Μαριάς, παρακολούθησε τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Λυκούργου Λογοθέτη. Στη συνέχεια, κατάθεσε στεφάνι στο μνημείο αυτού του μεγάλου πολιτικού και στρατιωτικού ηγέτη της Σάμου ο οποίος μάλιστα απέκρουσε τρεις φορές, από το 1821 έως το 1826, τις πολύ ισχυρές επιθέσεις των Τούρκων.
Κατά την παραμονή του στη Σάμο ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσέβιο καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του ακριτικού νησιού.

Επίσης ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συναντήθηκε με τους κ.κ. Βασίλειο Βασιλείου και Νίκο Μάρκου, εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών Samos SOS με τους οποίους συζήτησε το ζήτημα των τεράστιων προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζει η Σάμος και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση του Κανονισμού Δουβλίνο 3 και την υιοθέτηση ρήτρας κατανομής των προσφυγικών ροών και των παράνομων μεταναστευτικών ροών σε επίπεδο Ε.Ε. με βάση την έκταση, τον πληθυσμό και το ΑΕΠ κάθε χώρας μέλους της Ε.Ε. λαμβάνοντας υπόψη και το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας στις εν λόγω χώρες.
Τέλος, ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε με μέλη και φίλους του Κόμματος με τους οποίους συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με έμφαση στα εθνικά θέματα και στις επικείμενες ευρωεκλογές, ενώ έκανε και δηλώσεις στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ