ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
25 Νοεμβρίου 2015

Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για τη διαγραφή χρέους του Ισημερινού.

Αθήνα, 25/11/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Στην ιστορική απόφαση του Ισημερινού να προχωρήσει στη διαγραφή χρέους αναφέρθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 23/11/2015.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής “ο Ισημερινός τόλμησε στη σύγχρονη εποχή να προχωρήσει θαρραλέα στη διαγραφή του εξωτερικού χρέους  της χώρας προς τρίτους. Και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: “Σήμερα συζητούμε την ένταξη του Ισημερινού στην εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με το Περού και την Κολομβία. Για να είναι όμως επωφελής η συμφωνία για τον Ισημερινό θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια προκειμένου η απελευθέρωση του εμπορίου να αποβεί υπέρ του λαού του Ισημερινού και όχι των πολυεθνικών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει υπάρξει πρόβλεψη για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τοπικής απασχόλησης, των εργασιακών δικαιωμάτων και της αγροτικής οικονομίας”.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: “Αυτό δεν μπορεί να γίνει με εμπορικές συμφωνίες που προωθούν μία πλήρη και άνευ όρων απελευθέρωση του εμπορίου καθώς και των υπηρεσιών. Απαιτείται λοιπόν ένα δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες και τους φτωχούς. Και χρηματοδοτικοί μηχανισμοί αντιστάθμισης των κοινωνικών επιπτώσεων από το άνοιγμα της αγοράς του Ισημερινού στις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

 Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ