ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
17 Μαρτίου 2018

Ο Νότης Μαριάς στηλιτεύει στην Ευρωβουλή το αυξημένο κόστος της διασυνοριακής παράδοσης εμπορευμάτων

Αθήνα, 17/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Το αυξημένο κόστος της διασυνοριακής παράδοσης εμπορευμάτων στηλίτευσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 12/3/2018.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, ο υπο συζήτηση «Κανονισμός αντιμετωπίζει ορισμένα από τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν διότι η διασυνοριακή παράδοση των εμπορευμάτων πάσχει επειδή είναι πανάκριβη. Και είναι πανάκριβη διότι έχουμε μία κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης των ιδιωτικών μονοπωλιακών επιχειρήσεων, οι οποίες στην ουσία έχουν καταλάβει το χώρο».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Μετά την απελευθέρωση στον τομέα των ταχυδρομείων, των ταχυδρομικών υπηρεσιών, αυτό που είδαμε ήταν να αναπτύσσονται πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις και ενώ ο τομέας αυτός είναι μια Καθολική Υπηρεσία επί της ουσίας οι ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις επιβάλλουν αυξημένες τιμές με αποτέλεσμα να έχουμε μια δυσμενή μεταχείριση και των καταναλωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επειδή λοιπόν πρόκειται για Καθολική Υπηρεσία είναι προφανές ότι οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές πρέπει να παρέμβουν για να μπορέσουμε να έχουμε χαμηλές τιμές στη διασυνοριακή παράδοση των εμπορευμάτων».

 

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ