ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
14 Αυγούστου 2018

Ο Νότης Μαριάς κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Κερασόβου Πωγωνίου Ιωαννίνων

Ιωάννινα, 14/8/2018

Δελτίο Τύπου
Ο Νότης Μαριάς κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Κερασόβου Πωγωνίου Ιωαννίνων

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Κερασόβου Πωγωνίου Ιωαννίνων συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σήμερα 14/8/2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κωνσταντίνο Καψάλη και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου καθώς και με μέλη της Ομοσπονδίας Πωγωνήσιων, της Τοπικής Κοινότητας Κερασόβου και της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου καθώς και με κατοίκους του Κερασόβου.
Στην κεντρική του ομιλία ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ανέλυσε το ιστορικό του Ολοκαυτώματος στο Κεράσοβο στις 14-15 Αυγούστου 1944 και επεσήμανε ότι οι 28 Κερασοβίτες που δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής απαιτούν δικαίωση.
Δικαίωση η οποία μπορεί να έρθει μόνο με την έμπρακτη αποδοχή από την Γερμανία πως οφείλει να εξοφλήσει άμεσα τις Οφειλές της προς την Ελλάδα οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, τις Αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών μας.
Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Νότης Μαριάς αφού στηλίτευσε το γεγονός ότι επί 70 χρόνια οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές δεν έκαναν σχεδόν τίποτε το ουσιαστικό για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον νέο κρατικό προϋπολογισμό όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί από το 2014 ο κ. Τσίπρας.
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση να φέρει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το σχετικό πόρισμα για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις που έχει συντάξει η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Και ο Νότης Μαριάς έκλεισε την ομιλία του με εκτενή ανάλυση των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την έναρξη της θητείας του το 2014 μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και στη νέα θητεία της Ευρωβουλής εφόσον βεβαίως οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους επιβραβεύσουν την εκεί δράση του.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες:

About this author

u ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ