ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
22 Απριλίου 2020

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τις νέες προκλήσεις του τουρκοαλβανικού άξονα

Αθήνα,22/4/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τις νέες προκλήσεις του τουρκοαλβανικού άξονα

Καθώς εντείνεται η τουρκική επιθετικότητα και συνεχίζεται η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατήγγειλε τις νέες προκλήσεις του τουρκοαλβανικού άξονα.
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι πυκνώνουν τα φαινόμενα των τουρκοαλβανικών προκλήσεων κατά της Πατρίδας μας καθώς ο Ράμα συμφώνησε με τον Ερντογάν να μεταφερθούν από την Τουρκία στην Αλβανία για «φιλοξενία» 30.000 παράνομοι μετανάστες σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να ξεφορτωθεί τα εκατομμύρια παράνομων μεταναστών που βρίσκονται εκεί. Άλλωστε καθώς η οικονομική κρίση και η ανεργία πλήττει πλέον την Τουρκία ο Ερντογάν για να μετριάσει τις αντιδράσεις της τουρκικής κοινής γνώμης διώχνει κακήν κακώς τα εκατομμύρια των παρανόμων μεταναστών τα οποία χρησιμοποιούσε ως φτηνά εργατικά χέρια μιας και τώρα του είναι βάρος.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: Για τον λόγο αυτόν μετά το αποτυχημένο «ντου» στον Έβρο στράφηκε προς την Αλβανία. Ο Ράμα αποδέχθηκε την πρόταση της Άγκυρας καθώς θα ενθυλακώσει τα σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια για την εν συνεχεία δήθεν φιλοξενία των 30.000 παρανόμων μεταναστών κάνοντας ταυτόχρονα και το χατίρι του Ερντογάν. Επιπλέον ο Ράμα σχεδιάζει να εγκαταστήσει τους χιλιάδες αυτούς παράνομους μετανάστες στη Βόρειο Ήπειρο όπου αφενός μεν θα πετύχει πληθυσμιακή αλλοίωση εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και αφετέρου θα εγκαταστήσει δίπλα στα ελληνικά σύνορα χιλιάδες αλλοδαπούς που θα αποτελούν μόνιμο πρόβλημα για την Αθήνα καθώς θα επιχειρούν με «ντου» να εισέλθουν στη χώρα μας και να ζητήσουν άσυλο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη ετοιμάζονται με πλήρη μυστικότητα και με τουρκική χρηματοδότηση κέντρα υποδοχής 5.000 παρανόμων μεταναστών στο Αργυρόκαστρο, 5.000 στην Κορυτσά και 1.000 στους Αγίους Σαράντα
Όμως οι τουρκοαλβανικές προκλήσεις δεν σταματούν εκεί. Ήδη υπογράφτηκε μεταξύ Τουρκίας- Αλβανίας συμφωνία αμυντικής συνεργασίας πενταετούς διάρκειας η οποία προβλέπει οικονομική ενίσχυση της Αλβανίας με 100 εκατ. τουρκικές λίρες (δηλαδή περίπου 16,5 εκατ δολάρια) για αγορά τουρκικών οπλικών συστημάτων. Έτσι το σχέδιο του Ερντογάν για περικύκλωση της Ελλάδας προχωρά καθώς πλέον στον εξ Ανατολών κίνδυνο προστίθεται από το Νότο η τουρκολιβυκή συνεργασία και από το Βορρά ο τουρκοαλβανικός άξονας.
Και όλα αυτά τολμάει να τα κάνει ο Ράμα λίγες ημέρες μετά την απόφαση της ΕΕ να ξεκινήσει η διαδικασία προσχώρησης της Αλβανίας στην Ένωση, απόφαση η οποία λήφθηκε με ελληνική σύμφωνη γνώμη.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:
Η Αθήνα λοιπόν θα πρέπει να κόψει το βήχα του Ράμα και να απευθύνει στα Τίρανα ρηματική διακοίνωση στην οποία να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί:
α)τη στρατηγική της περικύκλωσης της Ελλάδας που προωθεί ο τουρκοαλβανικός άξονας.
β)τον εποικισμό της Βορείου Ηπείρου και την εκεί πληθυσμιακή αλλοίωση καθώς και την συνακόλουθη παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου
γ)την εγκατάσταση κέντρων φιλοξενίας 30.000 παρανόμων μεταναστών εγγύς των ελληνικών συνόρων.
Στη συνέχεια η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της ΕΕ για την ανθελληνική δράση της Αλβανίας που παραβιάζει στην πράξη την απόφαση της 25ης Μαρτίου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ για τους όρους και τις προϋποθέσεις έναρξης διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι εάν δεν γίνουν δεκτοί οι παραπάνω ελληνικοί όροι η Αθήνα δεν πρόκειται να συναινέσει στην υιοθέτηση του διαπραγματευτικού πλαισίου ΕΕ-Αλβανίας όταν και όποτε αυτό έρθει προς έγκριση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ