ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΟΜΙΛΙΕΣΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
5 Ιουλίου 2018

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει για άλλη μια φορά στην Ευρωβουλή την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο

Στρασβούργο, 5/7/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Λίγες μέρες πριν τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατήγγειλε για άλλη μια φορά την επιθετική πολιτική της Τουρκίας και του Ερντογάν.
Έτσι με αφορμή την προετοιμασία των θέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την 73η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Νότης Μαριάς επισήμανε: « Η 73η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είναι πάρα πολύ σημαντική. Ακούσαμε από όλες τις πλευρές ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τα θέματα της τρομοκρατίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της μετανάστευσης, της ασφάλειας, αλλά βλέπω ότι ξεχνούμε εδώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι υπάρχει μία χώρα η Κύπρος, στην οποία η Τουρκία έχει εισβάλει από το 1974 και κατέχει παρανόμως το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει στρατεύματα εκεί.»
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Εγώ πιστεύω ότι αυτό το θέμα πρέπει να είναι αντικείμενο σε κάθε Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, διότι έτσι μπορεί να περάσει το μήνυμα για να φύγουν κάποτε τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο. Για να αναγκαστεί η Τουρκία να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, να πάψει να απειλεί την Ελλάδα, να πάψει να απειλεί την Κύπρο. Πρέπει να είναι θέμα κορυφαίας προτεραιότητας στην 73η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».
Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ