ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
1 Αυγούστου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ FAST TRΑCK ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ».

Δελτίο Τύπου 1/8/2012

Κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις στα ΑΕΙ , ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς κατήγγειλε τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει με διαδικασίες   fast trαck στην συγχώνευση και στην κατάργηση πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα.

Ζήτησε από την κυβέρνηση τη γενναία χρηματοδότηση των ΑΕΙ και την οικονομική τους αποζημίωση για το «κούρεμα» που έχουν υποστεί τα αποθεματικά των ΑΕΙ με την απόφαση των μνημονιακών δυνάμεων για το PSI .
Επεσήμανε ότι το Ελληνικό Πανεπιστήμιο δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις μνημονιακές δυνάμεις μια και τα ελληνικά ΑΕΙ αποτελούν θύλακες αντίστασης κατά της νέας εξάρτησης και της τρόικας.
Μάλιστα οι δηλώσεις του κ. Βοριδη που κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νέο νόμο για τα ΑΕΙ ακόμη και με καταστολή, είναι ενδεικτικές των προθέσεων της συγκυβέρνησης του μνημονίου να επιβάλλει την αντιμνημονιακή της πολιτική με κάθε μέσο.
Οι αντιθέσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο του μαύρου μετώπου του μνημονίου με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ, αποτελούν πρόδρομα φαινόμενα της επερχόμενης διάλυσης της συμμαχίας της τρικομματικής κυβέρνησης κάτω από την πίεση της κοινωνίας η οποία δεν ανέχεται την λήψη και νέων αντικοινωνικών μνημονιακών μέτρων.
Τέλος ο Ν.Μαριάς απαντώντας στον κ. Γ. Παπανδρέου για τα όσα είπε περί εξωθεσμικών κέντρων, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέδωσε  τη χώρα στους δανειστές και στην τρόικα με το μνημόνιο και κατέληξε λέγοντας ότι,   η δανειακή σύμβαση Ελλάδας- Κρατών Ευρωζώνης δεν έχει κυρωθεί ακόμη από το ελληνικό κοινοβούλιο.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ