ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Οι μηνιαίες κάρτες των 400 ευρώ για «πρόσφυγες» αυξάνουν τις μεταναστευτικές ροές
13 Σεπτεμβρίου 2017

Οι μηνιαίες κάρτες των 400 ευρώ για “πρόσφυγες” αυξάνουν τις μεταναστευτικές ροές

 Στρασβούργο, 13/9/2017

Οι οικονομικές και άλλες παροχές προς τους “πρόσφυγες” και τους παράνομους μετανάστες είναι λίπασμα για την πρόσφατη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Αιγαίου κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ –Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στις 12/9/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς “οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την μετανάστευση είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Στα νησιά του Αιγαίου έχουν αυξηθεί  οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία. Σε Λέσβο, Χίο, Σάμο επικρατεί πλέον το αδιαχώρητο. Οι μεταναστευτικές ροές αυξήθηκαν καθώς δίνονται πλέον γενναίες παροχές σε όσους πρόσφυγες και κυρίως παράνομους μετανάστες έρχονται απ΄ την Τουρκία. Παροχές που περιλαμβάνουν κάρτες ανάληψης μετρητών ύψους 400 ευρώ μηνιαίως, παροχή δωρεάν στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και υποσχέσεις για παροχή κρατικής αγροτικής γης προς εκμετάλλευση”.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: “Ταυτόχρονα οι διαδικασίες παροχής ασύλου αλλά και οι επαναπροωθήσεις γίνονται με ρυθμό χελώνας.  Τέλος το πρόγραμμα των 66.400 μετεγκαταστάσεων που λήγει σε λίγες ημέρες έχει εκτελεστεί σε ποσοστό περίπου 18% καθώς η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες χώρες δεν έχουν υλοποιήσει τις  υποχρέωσες τους ενώ ορισμένες χώρες της Ανατολής Ευρώπης παρά τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνούνται να δεχθούν οποιαδήποτε μετεγκατάσταση”.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι τα  νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ