ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
18 Φεβρουαρίου 2019

 Νότη Μαριάς  από την Άρτα: Άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων εδώ και τώρα

Αθήνα, 18/2/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Νότη Μαριάς  από την Άρτα: Άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων εδώ και τώρα

 

Στην άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στην Άρτα κατά τη διάρκεια της εκεί περιοδείας του.

Ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι οι χιλιάδες συμπολίτες μας που εκτελέστηκαν απ’ τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο μαρτυρικό Κομμένο της ‘Αρτας καθώς και στα εκατοντάδες ολοκαυτώματα σε όλη την Ελλάδα απαιτούν την άμεση δικαίωση κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την πλήρη εξόφληση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στις οποίες περιλαμβάνονται οι Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, οι αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στραυεύματα κατοχής και η επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους Ναζί αρχαιολογικών θησαυρών. Για τον λόγο αυτόν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής παρατήρησε ότι πρέπει άμεσα να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση το σχετικό πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Μάλιστα επεσήμανε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρωβουλή για το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα το οποίο άλλωστε αποτελεί βασική θέση στο πρόγραμμα του Κινήματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ενόψει και των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Στη συνέντευξη τύπου ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι το Κίνημα «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» θα συμμετάσχει αυτοδύναμα με δικό του ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και παρουσίασε την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Στασινού ο οποίος κατάγεται από το μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας σηματοδοτώντας έτσι έμπρακτα την αταλάντευτη στάση του Κινήματος στο ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Στα βασικά σημεία των διεκδικήσεων του Κινήματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ενόψει των Ευρωεκλογών συμπεριλαμβάνονται :

  1. Η πλήρης αντίθεση και ανατροπή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.
  2. Η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
  3. Η στήριξη των εθνικών μας δικαίων έναντι των απειλών του Ερντογάν.
  4. Ειδική σχέση της Ελλάδας εντός ΕΕ και Ευρωζώνης.
  5. Η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών.
  6. Η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και η θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων.
  7. Η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα με στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
  8. Μέτρα για στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Τέλος, ο Νότης Μαριάς επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής μιας σύγχρονης νησιωτικής πολιτικής για τη στήριξη του τουρισμού και των μεταφορών και την οικονομική ενδυνάμωση των νησιών μας και ιδίως των νησιών του Αιγαίου τα οποία δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Κλείνοντας τη συνέντευξή  του ο Νότης Μαριάς κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ενόψει των Ευρωεκλογών.

Στη συνέχεια ακολούθησε με ιδιαίτερη επιτυχία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και η Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «Ανασκόπηση Κοινοβουλευτικών Δραστηριοτήτων 2018 Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και Πολιτικής Ομάδας ECR  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ