ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
31 Μαΐου 2018

Νότης Μαριάς (ECR): 1,3 εκατ. ευρώ για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στρασβούργο, 31/5/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Στη σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εγκρίνει τη διάθεση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τη στήριξη των σεισμοπαθών της Λέσβου αναφέρθηκε σε χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  ο Ευρωβουλευτής και μέλος του ECR, Καθηγητής Νότης Μαριάς ο οποίος μαζί με πολλούς άλλους Ευρωβουλευτές υπερψήφισε την παραπάνω γενναία οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών της Λέσβου.

Μιλώντας στις 30/5/2018 ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι  «η συζήτηση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, ιδίως σε μία φάση που η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε θεομηνίες: πλημμύρες, πυρκαγιές. Η Ελλάδα βεβαίως έχει κακή εμπειρία από τις θεομηνίες, πρώτα από όλα πλήττεται από σεισμούς. Όπως γνωρίζετε, τον Ιούνιο του 2017 είχαμε καταστροφικούς σεισμούς στην Λέσβο,  και φυσικά σήμερα, μπορεί να πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τους κατοίκους της Λέσβου ότι με την σημερινή του απόφαση, διαθέτει 1,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να στηρίξει  την επισκευή των κατοικιών, να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τις υποδομές του νησιού».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Δεν ισχύει το ίδιο βέβαια για τα 23 θύματα που πνίγηκαν στις πλημμύρες της Μάνδρας. Είναι λοιπόν προφανές ότι χρειάζεται συντονισμός, χρειάζεται στήριξη του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με παράλληλη βεβαίως διατήρηση της κυριαρχίας των κρατών μελών».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ένας Μηχανισμός που θα πρέπει να διαθέτει επιπλέον χρήματα και όχι αυτά τα 200 εκατομμύρια που παίρνει από τον ίδιο τον προϋπολογισμό. Χρειάζεται λοιπόν παρέμβαση και στην βάση αυτή στηρίζουμε  την προσπάθεια αυτή. Ευχαριστώ».

 

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ