ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑ
21 Μαΐου 2021

Νότης Μαριάς:  80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης – Ο Αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

           ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

                    ΓΙΑ ΤΗΝ 80Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 «Γιορτάζουμε την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Η λεβεντιά της κρητικής ψυχής αποδείχθηκε ανώτερη από τη γερμανική μπότα και έτσι στη Μάχη της Κρήτης ο Κρητικός λαός με σθένος και απαράμιλλο θάρρος αντιστάθηκε αποδεκατίζοντας τις   επίλεκτες μονάδες των γερμανών αλεξιπτωτιστών.

Με αυτόν τον τρόπο η Κρήτη έστειλε μήνυμα αντίστασης και νίκης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που στέναζαν κάτω από τη ναζιστική μπότα.

Εμπνεόμαστε από τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας και διαμηνύουμε ότι η Γερμανία οφείλει να καταβάλει άμεσα τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εντείνουμε  αταλάντευτα τον αγώνα μας προκειμένου η Γερμανία να καταβάλει στην Πατρίδα μας τις Πολεμικές Επανορθώσεις και να εξοφλήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη δικαστική διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προσφεύγοντας ενώπιον του αρμοδίου δικαιοδοτικού οργάνου.

Παράλληλα και προκειμένου να αυξηθεί η πίεση κατά της Γερμανίας όπως έχουμε προτείνει ήδη από το 2011 η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγγράψει τις γερμανικές αποζημιώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό και να προχωρήσει σε άμεση τιτλοποίηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Ο αγώνας συνεχίζεται».

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ