ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
29 Σεπτεμβρίου 2018

Νότης Μαριάς: Τα πλαστικά καταστρέφουν το περιβάλλον

Αθήνα, 29/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Νότης Μαριάς: Τα πλαστικά καταστρέφουν το περιβάλλον

 

Στην αναγκαιότητα συγκρότησης μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τις πλαστικές ύλες στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 12/9/18.
Ο Νότης Μαριάς αφού συνεχάρη τον Εισηγητή για την Έκθεσή του επισήμανε ότι αυτός «έχει καλύψει όλα τα βασικά θέματα, διότι πραγματικά τα πλαστικά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το περιβάλλον. Τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν για την καταστροφή του περιβάλλοντος ιδίως ότι έχουν γεμίσει οι ωκεανοί με πλαστικά είναι γνωστά. Αυτό ενδιαφέρει ιδίως την Ελλάδα διότι εμείς έχουμε καθαρές θάλασσες και θέλουμε να διατηρήσουμε τις θάλασσές μας καθαρές, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν σε άλλα κράτη δεν υπάρχει αυτή η προστασία, υπάρχει αλόγιστη χρήση των πλαστικών, δημιουργούνται προβλήματα και για την Ελλάδα».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επομένως, είμαστε αυτοί που επιμένουμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και φυσικά αυτό μπορεί να γίνει κυρίως στηριζόμενοι στην κυκλική οικονομία. Διότι μόνο μέσα από την κυκλική οικονομία μπορεί να υπάρξει ανακύκλωση, μπορεί να υπάρξει η πρόληψη και βεβαίως μπορεί να υπάρξουν διαδικασίες προστασίας. Χρειάζονται φυσικά και φορολογικά κίνητρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί όλο το πρόβλημα το οποίο συζητούμε».
Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ