ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
24 Οκτωβρίου 2018

Νότης Μαριάς στο Ευρωκοινοβούλιο: Οι Ευρωπαίοι πολίτες απαιτούν αλλαγή δημοσιονομικής πορείας!

Αθήνα, 24/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Νότης Μαριάς στο Ευρωκοινοβούλιο: Οι Ευρωπαίοι πολίτες απαιτούν αλλαγή δημοσιονομικής πορείας!

Οι πολίτες της Ευρώπης απαιτούν αλλαγή δημοσιονομικής πορείας επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη 23/10/2018 κατα τη συζήτηση με αφορμή το πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έτος 2019.
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Οι Ευρωπαίοι πολίτες απαιτούν αλλαγή πορείας, εγκατάλειψη της λιτότητας, εγκατάλειψη της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, έμφαση στην Κοινωνική Ευρώπη, στην Αλληλεγγύη, στην ενδυνάμωση της εδαφικής και κοινωνικής συνοχής και ταυτόχρονα στην λειτουργία των μηχανισμών μετεγκατάστασης σε σχέση με τους πρόσφυγες. Επιπλέον πρέπει να διαμορφωθεί μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Σε σχέση με την ευρωζώνη πρέπει να λειτουργήσει ο θεσμός πολύ πιο ευέλικτα. Να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητος, να έχουμε ανάκτηση και λειτουργία της δημοσιονομικής κυριαρχίας των κρατών μελών. Να μπορούν να εφαρμόσουν αυτά το οποία πιστεύουν και απαιτούν οι λαοί τους στα θέματα των προϋπολογισμών».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Και ταυτόχρονα να εξεταστεί πλέον στο μέλλον, η ανάκτηση νομισματικής κυριαρχίας εκ μέρους των κρατών μελών στο πλαίσιο της ευρωζώνης ούτως ώστε οι δικές τους Κεντρικές Τράπεζες να ασκούν την κυριαρχία αυτή κατά το ποσοστό συμμετοχής τους στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με μια πιο ευέλικτη ευρωζώνη μπορούμε να έχουμε απαντήσεις στην οικονομική ανάπτυξη.».
Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ