ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
24 Οκτωβρίου 2018

Νότης Μαριάς στο Ευρωκοινοβούλιο: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις!

Αθήνα, 24/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Νότης Μαριάς στο Ευρωκοινοβούλιο: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις!

Την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη περικοπή συντάξεων στην Ελλαδα απο 1.1.2019 εξέφρασε ο Προεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 22/10/18 κατά τη συζήτηση με αφορμή την απασχόληση και τις κοινωνικές πολιτικές της ζώνης του ευρώ.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και η λιτότητα η οποία επεβλήθη τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της ευρωζώνης είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε ύφεση. Να έχουμε αυξημένη ανεργία και φυσικά αυτό να επηρεάσει πάρα πολύ σοβαρά τα συνταξιοδοτικά συστήματα σε όλα τα κράτη μέλη».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα η τρόικα μετέτρεψε την Πατρίδα μου σε ένα κοινωνικό νεκροταφείο. Με πετσόκομμα των συντάξεων κατά 40%. Με το 1/3 των συνταξιούχων να ζουν κάτω από 600 ευρώ μικτά τον μήνα. Με το PSI το οποίο διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία και ενώ είχε την ευκαιρία η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων δεν το έπραξε».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τώρα επιτίθενται στις συντάξεις και απειλεί το Eurogroup να μειώσει ξανά τις συντάξεις από 1/1/2019. Λέμε, κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν φτωχοποιηθεί, δεν αντέχουν άλλες περικοπές».

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ