ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
30 Νοεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην κακοποίηση των ζώων.

 Βρυξέλλες, 30/11/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Ένα απλό νομοθετικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων ζήτησε με παρέμβασή του στις 23/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η προστασία της ευζωίας των ζώων είναι  ένα σημαντικότατο ζήτημα που πρέπει να λάβει υπόψη της η Επιτροπή. Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία και την καλή μεταχείριση των ζώων (2012-2015) έφερε αρκετά θετικά αποτελέσματα, βοηθώντας στην εξάλειψη του φαινομένου βασανισμού των ζώων. Συχνά όμως σε ολόκληρη την επικράτεια της Ευρώπης συναντάμε βασανισμούς και κακομεταχείριση των ζώων.  Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τα ζώα κυριολεκτικά βασανίζονται και  υποκύπτουν με φρικτούς πόνους στο βωμό της αισχροκέρδειας, όπως συμβαίνει με τη φαλαινοθηρία».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Θα πρέπει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει πολλαπλά πρόσθετα μέτρα με γνώμονα την καλή μεταχείριση των  ζώων και φυσικά την προστασία αυτών από κάθε είδους πρακτικές βασανιστηρίων ή ανάλογων πρακτικών, που οδηγούν στην κακή μεταχείριση των ζώων».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Τέλος, θα πρέπει να υπάρξει μια πρόταση για ένα απλουστευμένο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ για την καλή διαβίωση των ζώων».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ