ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟΜΙΛΙΕΣ
11 Μαρτίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια.

Στρασβούργο, 11/3/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την αλυτρωτική στάση των Σκοπίων απέναντι στην Ελλάδα κατήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες 10/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς. Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αφού ανέφερε ότι τα Σκόπια συνεχίζουν την προκλητική τους στάση απέναντι στην Ελλάδα επισήμανε ότι ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων εκφράζεται με την παραχάραξη της ιστορίας και την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Όπως σημείωσε ο Νότης Μαριάς, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι αποδέχθηκε την προπαγάνδα των Σκοπίων και πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες αποκάλεσε τα Σκόπια ”Μακεδονία” κατά παράβαση των αποφάσεων της Ε.Ε. και του ΟΗΕ. Το ίδιο έκανε και ο εισηγητής της Έκθεσης για τα Σκόπια και γι’ αυτό κάλεσε και τους δυο να επανορθώσουν.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος προσωπικά στον Επίτροπο Hahn του είπε: ”Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Επίσης δεν πρόκειται για το όνομα των Σκοπίων να δεχτεί σύνθετη ονομασία με οποιοδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό”.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: ”Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μελλοντική ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Άλλωστε, τα αδιέξοδα αυτής της πορείας τα διαπιστώνει και η ίδια η Έκθεση που συζητούμε”. 
Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ