ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
14 Νοεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Τα Ελληνικά Αεροδρόμια γερμανοποιούνται κι ο Ελληνικός Τουρισμός μετατρέπεται σε γερμανικό τσιφλίκι.

Αθήνα, 14/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Το ζήτημα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας στη γερμανική Fraport έθεσε στις 12 Νοεμβρίου για μία ακόμη φορά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αφού εξήρε τη σημασία της αεροναυπηγικής βιομηχανίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση (κύκλος εργασιών περίπου 100 δισ. ευρώ ετησίως και 500.000 περίπου άμεσες θέσεις εργασίας) ο Νότης Μαριάς επικέντρωσε την παρέμβασή του στο σκανδαλώδες ξεπούλημα των Ελληνικών αεροδρομίων, λέγοντας ότι «η τρόικα και η μνημονιακή συγκυβέρνηση παραχώρησαν, κατ’ εντολή της Μέρκελ, για 40 συν 10 χρόνια δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια στην κρατική γερμανική εταιρία Fraport, η οποία εκμεταλλεύεται επίσης και τον αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”».

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε ότι έτσι «μία κρατική εταιρία, αποκτά κυρίαρχη θέση στην εκμετάλλευση αεροδρομίων στην Ευρώπη και κατακτά επιπλέον κυρίαρχη μονοπωλιακή θέση στην Ελληνική τουριστική αγορά, κατά παράβαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ελεύθερου ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε πως τα Ελληνικά αεροδρόμια γερμανοποιούνται και ο Ελληνικός τουρισμός μετατρέπεται πλέον σε γερμανικό τσιφλίκι και αυτό είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψει ο Ελληνικός λαός.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά.

 

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ