ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
17 Νοεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Στην Ελλάδα λιτότητα και μνημονιακή πολιτική πλήττουν ανεπανόρθωτα τις γυναίκες κι εντείνουν τις ανισότητες.

Αθήνα, 17/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών, και ιδίως των Ελληνίδων που μαστίζονται από την κρίση και τα μνημόνια, ζήτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς στις 12 Νοεμβρίου.
Αναφερόμενος στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε επίπεδο Ευρώπης, ο Νότης Μαριάς είπε ότι είναι συχνό φαινόμενο, ενώ ακόμα πιο έντονα εμφανίζεται η καταπάτηση των δικαιωμάτων της γυναίκας αλλά και η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ζήτησε την ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να λάβει πολλαπλά άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της γυναίκας αλλά και της ισότητας των δύο φύλων.
«Στη χώρα μου, την Ελλάδα» είπε ο Νότης Μαριάς, «η μνημονιακή πολιτική και η λιτότητα έπληξαν ανεπανόρθωτα τις γυναίκες, καθώς το ποσοστό ανεργίας τους στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθε στο 30,6% έναντι 23,5% των ανδρών, επιβεβαιώνοντας ότι οι μνημονιακές πολιτικές εντείνουν τις ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων».
Καταλήγοντας ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «οι γυναίκες αμείβονται με 16% τουλάχιστον χαμηλότερους μισθούς από τους άντρες και με συντάξεις μεσοσταθμικά κατά 39% χαμηλότερες έναντι των ανδρών, ανισότητες που πρέπει να σταματήσουν άμεσα».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ