ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
8 Ιουνίου 2018

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Σκληρές κυρώσεις κατά του σουλτάνου και απαγόρευση πώλησης όπλων στην Τουρκία

Αθήνα, 8/6/2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά του σουλτάνου και της παρέας του και την απαγόρευση πώλησης όπλων προς την Τουρκία  ζήτησε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 30/5/2018 ο Ευρωβουλευτής και μέλος του ECR Νότης Μαριάς

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η Τουρκία έχει βρει μια αγελάδα την οποία αρμέγει. Έχει βρει την Ευρωπαϊκή Ένωση και παίρνει έξι δισεκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό, ενώ υποθάλπει το δουλεμπόριο και γεμίζει την Ελλάδα με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Αξιοποιεί τα χαμηλότοκα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων παίρνοντας για το 2016 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αξιοποιεί τα κονδύλια της προενταξιακής διαδικασίας και χρησιμοποιεί αυτά τα κονδύλια για τεθωρακισμένα οχήματα σε σκοπούς μη πολιτικούς».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Από κει και πέρα, τα κάνει όλα αυτά τη στιγμή που απειλεί την Ελλάδα, απειλεί την Κύπρο, συνεχίζει μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει φυλακισμένους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Θα τα ανεχόμαστε αυτά όλα; Για αυτό, λοιπόν, λέμε: διακοπή εδώ και τώρα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διακοπή εδώ και τώρα της καταβολής των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κυρώσεις κατά του σουλτάνου και της παρέας του.

Απαγόρευση πώλησης όπλων προς την Τουρκία».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

 

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ