ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
13 Νοεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή:  Ο Ελληνικός λαός με την απεργία της 12ης Νοεμβρίου  στέλνει μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια σε τρόικα και μνημόνια.

Βρυξέλλες, 13/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Την αγανάκτηση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία και το γεγονός ότι η χώρα «κατεβάζει διακόπτες» με την Πανελλαδική Πανεργατική απεργία μετέφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με παρέμβασή του ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ειδικότερα στη συζήτηση για το Ευρωπαϊκό εξάμηνο ο Νότης Μαριάς είπε: «Το Ευρωπαϊκό εξάμηνο συνιστά ένα αντιδημοκρατικό θεσμό, που στόχο έχει τον περιορισμό των δικαιωμάτων των Eθνικών Kοινοβουλίων να αποφασίζουν κυρίαρχα για τον τρόπο διαμόρφωσης των Εθνικών Προϋπολογισμών».

Εστιάζοντας στην περίπτωση της χώρας μας ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής πρόσθεσε πως «από το 2010 η τρόικα έχει καταργήσει κάθε εξουσία της Βουλής να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα διαμόρφωσης του κρατικού προϋπολογισμού. Η τρόικα με τα μνημόνια έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο κοινωνικό νεκροταφείο με εκατομμύρια φτωχούς και τεράστιες στρατιές ανέργων. Το μνημόνιο 3 που ψηφίστηκε από τη μνημονιακή πεντάδα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ έχει διαλύσει το ασφαλιστικό σύστημα, έχει πετσοκόψει συντάξεις και μισθούς, κάνει φορομπηχτικό ρεσάλτο στις τσέπες των Ελλήνων, βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των συμπολιτών μου και διαλύει τον αγροτικό τομέα».

Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν ο Νότης Μαριάς είπε: Κύριε Ντομπρόβσκις, στην πρόσφατη επίσκεψή σας στην Αθήνα επιμείνατε στην άσκηση της σκληρής αυτής μνημονιακής πολιτικής. Να γνωρίζετε λοιπόν, κύριε Ντομπρόβσκις, ότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται πλέον Τρόικα και μνημόνια και με τη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου σας στέλνει μήνυμα αντίστασης και αγώνα. 

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ