ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
18 Σεπτεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ασημικών της χώρας με το μνημόνιο 3 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Βρυξέλλες, 18/9/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας στον ενεργειακό τομέα με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ κατήγγειλε με παρέμβασή του στις 16/9/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «ένας από τους στόχους του θερινού ενεργειακού πακέτου είναι η ισχυροποίηση των καταναλωτών ενέργειας. Το βασικό όμως ζήτημα για τους καταναλωτές είναι η ενεργειακή φτώχια. Ειδικότερα στην πατρίδα μου την Ελλάδα οι πολιτικές της τρόικας είχαν ως αποτέλεσμα τη γιγάντωση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχιας. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων με ταυτόχρονη αύξηση των τιμών της ενέργειας επιβάρυναν διπλά τους Έλληνες».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης. Γι’ αυτό και πρέπει η ηλεκτρική ενέργεια και το πετρέλαιο θέρμανσης να έχουν μηδενικό ΦΠΑ και να μειωθούν στο ελάχιστο οι φόροι κατανάλωσής τους. Ταυτόχρονα η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζοντας μαζί με ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ με το μνημόνιο 3 και υπό την δαμόκλειο σπάθη της τρόικας προχώρησαν στο ξεπούλημα των ενεργειακών ασημικών της χώρας και ήδη δρομολογούν την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά και την πώληση των μετοχών του δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν σε επιπλέον αύξηση των τιμών της ενέργειας και σε επιδείνωση της ενεργειακής φτώχιας στην Ελλάδα και γι΄ αυτό πρέπει να σταματήσουν».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ