ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
11 Νοεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Βρυξέλλες, 11/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Τη στάση της Κομισιόν στο ζήτημα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων καυτηρίασε σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 28/10/2015  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς καταψήφισε τη σχετική πρόταση της Επιτροπής, τονίζοντας ότι «οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και μικροοργανισμούς».

Αναφερόμενος στους κινδύνους που ελλοχεύουν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε: «Με την πρόταση της Επιτροπής επέρχεται επανεθνικοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε προβληματικές ατραπούς. Τα τρόφιμα όμως είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία των καταναλωτών και δεν μπορεί το θέμα αυτό να ανατεθεί στις Εθνικές Αρχές, γιατί έχουμε εμπειρία από διατροφικά σκάνδαλα για τα οποία είναι υπεύθυνα Κράτη-Μέλη».

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε τη στάση της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά αρνείται να αντιταχθεί σθεναρά απέναντι στα μεταλλαγμένα τρόφιμα και πετάει το μπαλάκι στα Κράτη-Μέλη.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά.

 

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ