ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
6 Νοεμβρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να μπει φρένο στην αυξημένη αστυνομική βία στις χώρες της Ε.Ε.

Αθήνα, 6/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Πυκνώνουν τα περιστατικά αυξημένης άσκησης αστυνομικής βίας κατά των πολιτών ιδίως σε πορείες και διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές λιτότητας σε χώρες μέλη που πλήττονται από τα μνημόνια. Το ζήτημα έθεσε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

«Διακρίνουμε συχνά την αυξημένη άσκηση αστυνομικής βίας κατά των πολιτών ιδίως σε πορείες και διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, είπε ο Νότης Μαριάς και πρόσθεσε ότι η βία αυτή είναι δυσανάλογη και οδηγεί σε παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών».

Στο σημείο αυτό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία, τη CEPOL δηλαδή, που είναι αρμόδια για την κατάρτιση στον τομέα της επιβολής του Νόμου. «Η CEPOL -είπε ο Νότης Μαριάς- καλείται αξιοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία να προσφέρει κατάρτιση στις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου, με επαγγελματικό και συνάμα νόμιμο τρόπο, να διεκπεραιώνουν το καθήκον τους. Επομένως, η κατάρτιση που θα διεξάγει η CEPOL πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε διδασκαλία και κατάλληλη εκπαίδευση, προκειμένου να εξαλειφθούν τα συχνά περιστατικά παράνομης άσκησης αστυνομικής βίας.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κάλεσε στην παρέμβασή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν να διασφαλίσουν ότι η CEPOL θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας αυθεντικής ευρωπαϊκής παιδείας στον τομέα της επιβολής του νόμου, που θα εδράζεται στο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ