ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
6 Ιουλίου 2017

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να επιβληθούν άμεσα κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Στρασβούργο, 6/7/2017

Την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και την επιβολή κυρώσεων κατά του Ερντογάν ζήτησε χθες 5/7/2017 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η Έκθεση 2016 για την Τουρκία συζητείται την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου δηλώνει προκλητικά στη Γενεύη ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αποσύρει τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο. Ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίσει την παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τις απειλές εντός της κυπριακής ΑΟΖ».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Συζητείται η Έκθεση την ώρα που η Άγκυρα διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδας, την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο και τα θαλάσσια χωρικά ύδατα της Πατρίδας μου, την ώρα που η Τουρκία βεβηλώνει την Αγια Σοφιά.  Συζητείται η Έκθεση την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβαίνει σε φυλακίσεις χιλιάδων αντιφρονούντων. Την ώρα που η Τουρκία δολοφονεί τους Κούρδους, εισβάλει στη Συρία και στο Ιράκ και στηρίζει το ISIS».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Απαιτείται λοιπόν κύριε Πρόεδρε η άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και η επιβολή κυρώσεων κατά του Ερντογάν διότι μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσει τι πρέπει να πράξει στο μέλλον».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ