ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
1 Απριλίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο νησί της Λέρου και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες κάτοικοι του νησιού λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Αθήνα, 1/4/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Λέρου και την άμεση αποζημίωση  των πληγέντων κατοίκων του νησιού λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 1/4/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί της Λέρου προκάλεσαν πολλαπλά προβλήματα καθώς  η ασταμάτητη νεροποντή, η χαλαζόπτωση και οι κατολισθήσεις δημιούργησαν ανεπανόρθωτες ζημίες. Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο έχει διακοπεί στα περισσότερα σημεία του νησιού, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει με τα εμπορεύματα των καταστημάτων να έχουν διαβρωθεί και αυτοκίνητα και γεωργικές καλλιέργειες καταστράφηκαν.
Σύμφωνα με επιστολή της Επιτροπής Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης τα υπάρχοντα αντιπλημμυρικά κρίθηκαν ανεπαρκή για μια τέτοια πρωτοφανή, βιβλική καταστροφή. Ως εκ τούτου, το νησί κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ζητά από την Επιτροπή τη λήψη μέτρων για την πλήρη και άμεση αποκατάσταση των ως άνω ζημιών στο νησί της Λέρου και την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων στο νησί και για την πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων για τις ως άνω ζημιές που υπέστησαν λόγω των ανωτέρω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων.

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ