ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝΕΑΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
9 Ιουνίου 2018

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Λήψη μέτρων κατά της παράνομης τουρκικής αλιείας στο Αιγαίο 

Αθήνα,    9/6/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

 

Τη λήψη μέτρων εκ μέρους της ΕΕ για την εξάλειψη της παράνομης τουρκικής αλιείας στο Αιγαίο  ζήτησε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 30/5/2018 ο Ευρωβουλευτής και μέλος του ECR Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «οι αλιείς στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και, φυσικά, έχουν πλέον φτωχοποιηθεί».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα, όμως, αντιμετωπίζουν και άλλες προκλήσεις, καθώς τουρκικά αλιευτικά, κυριολεκτικά, διεξάγουν πειρατεία. Μαζί με την προστασία της τουρκικής ακτοφυλακής, εισέρχονται παράνομα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και αλιεύουν παρανόμως. Αυτό συμβαίνει σε όλη την έκταση του Αιγαίου. Συμβαίνει με μεγάλη έμφαση στην περιοχή των Ιμίων, αλλά και στην περιοχή της Θάσου».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον, ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η εισαγωγή τουρκικών αλιευτικών προϊόντων, τα οποία αλιεύονται παράνομα, καθώς τα τουρκικά αλιευτικά δεν τηρούν τις προδιαγραφές και τις απαγορεύσεις που υπάρχουν για τα θέματα αλιείας. Έτσι, τα αλιεύματα αυτά εισέρχονται στην Ελληνική αγορά και στην ευρωπαϊκή αγορά. Είναι κάτι το απαράδεκτο, το παράνομο και πρέπει να σταματήσει».

Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία:

About this author

A ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ